USKLADIMO FREKVENCIJE

Sjednica Gradskog vijeća Županje

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

Na sjednici Gradskog vijeća Županje usvojene su Izmjene i dopune proračuna za 2109. godinu, kako bi se pojedini prihodi, primici, rashodi i izdatci uskladili s predviđenim ulaganjima u ovoj godini.

Ukupni prihodi i primici proračuna Županja za 2019. godinu bez prihoda i primitaka korisnika ( vrtić,knjižnica i muzej) iznose 54.354.832 kune.

"U tijeku su velike investicije na području grada. Kada smo ušli u same radove, vidljivo je bilo da su povećani troškovi i zbog toga smo morali povećati određene stavke kako bi se radovi nastavili", pojasnio je gradonačelnik Davor Miličević , istaknuvši rekonstrukciju Ulice Ante Starčevića i ulica u naselju Obla. Na sjednici je gradonačelnik Davor Miličević podnio izvješće o radu za razdoblje srpanj-prosinac 2018. godine. Kako je rekao njegov rad je transparentan, a ocjenu na kraju mandata daju građani.

Sjednica je održana bez oporbe . Pozive smo dobili uoči Uskrsnih blagdana, te zbog neprimjerenog datuma održavanja sjednice i kratkog roka pripreme za tako preopširan dnevni red s nekoliko važnih točaka , i blagdana nismo bili u mogućnosti kvalitetno se pripremiti za rasprave, naveli su u priopćenju nezavisni vijećnici koji nisu došli na sjednicu. Iz istih razloga sjednicu su napustili i vijećnici SDP-a.

Gradonačelnik Županje Davor Miličević je istaknuo kako je to čista opstrukcija i nekorektno se baviti političkim poslom na ovakav način."Ovakve mjere ne podržavam i pitanje njima je da li će uzeti svoju naknadu .Materijale smo poslali na vrijeme. Lakše je ovako pričati i okretati istinu u svoju korist", rekao je ,među ostalim,o ovom potezu oporbe gradonačelnik Davor Miličević , koji je na sjednici podnio Izvješće o svom radu za razdoblje od kolovoza do prosinca prošle godine.

Inače na aktualnom satu vijećnik HDZ-a Mladen Stazić uputio je pitanje vezano za raskrižje na prvom ulazu u grad , na kojem se često događaju prometne nesreće i koje bi trebalo što prije riješiti. Pročelnik za komunalno gospodarstavo, prostorno uređenje i geodetske poslove Josip Nikolozo, odgovorio je da im je taj problem poznat , te da će grad uputiti dopis prema nadležnim institucijama kako bi doznali što će se raditi na tom raskrižju. Naime, radovi su najavljeni, ali se ne zna u kojem obimu. Vijećnik HDZ-a Ivan Miličić je pitao hoće li se postaviti jarbol i spomen ploča s imenima poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na spomen obilježju u središtu grada. Odgovoreno mu je da će jarbol biti uskoro postavljen, a za izradu ploče s imenima zatražiti će se pomoć nadležnih osoba kako bi se upisala imena poginulih hrvatskih branitelja županjske Posavine.

Hitovi: 212