USKLADIMO FREKVENCIJE

Radni sastanak predstavnika Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i predstavnika Grada Županja

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniša Kukić sa suradnicima sudjelovao je u Županji na radnom sastanku s Davorom Miličevićem, gradonačelnikom Grada Županja sa suradnicima.
Na radnom sastanku ocijenjena je iznimno dobra suradnja Grada Županja s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na do sada dovršenim i projektima u tijeku.
"Danas smo imali sadržajne razgovore o projektima koje Županja provodi u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Najveći projekt koji realiziramo je sanacija odlagališta otpada Stara Ciglana te smo dogovorili daljnji tijek provedbenih aktivnosti. Fond će do kraja tjedna Županji isporučiti i kontejnere za odvojeno prikupljanje otpada, a do konca godine planiramo isporuku i spremnika za selekciju otpada u kućanstvima." rekao je Siniša Kukić, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i dodao: "Ono što smo gradonačelniku i njegovim suradnicima najavili su javni pozivi i natječaji na koje će grad moći aplicirati. S obzirom na njihove interese siguran sam da ćemo uskoro surađivati i na mnogim drugim projektima koji će doprinijeti podizanju standarda zaštite okoliša i energetske učinkovitosti na području Županje“. zaključio je Kukić.  
Gradonačelnik Županje Davor Miličević iskazao je posebno zadovoljstvo trenutno otvorenim EU javnim pozivima te pozivima u najavi, od kojih su za građane Županje vrlo važni projekti sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća te energetske obnove višestambenih zgrada.
Kako je istaknuo gradonačelnik Miličević, Grad Županja i nadalje poduzima i poduzet će sve potrebne aktivnosti kako bi, uz sufinanciranje s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, nastavio radove i dovršio sanaciju odlagališta otpada Stara ciglana, osigurao dodatnu prijeko potrebnu komunalnu opremu kako bi još više poboljšao učinkovitost rada, proširio usluge građanima te sadašnji primjereni standard zaštite okoliša podigao na još veću razinu.
Hitovi: 299