USKLADIMO FREKVENCIJE

HND osuđuje napad na novinare

Kategorija: /
Autor: Sanja Pavelić
Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Vukovarsko srijemske županije i član Izvršnog odbora HND-a Željko Draženović u programu Hrvatskog radija Županja osvrnuo se na nedavna neugodna događanja s kojima se susreću novinari koji na terenima korektno i savjesno obavljaju svoj posao.
Istaknuo je kako su novinari već naviknuli da ih se verbalno napada, no nedavni događaji pokazuju kako se otišlo i korak dalje pa se na novinare i snimatelje fizički nasrće. Također, ističe tužbe koje su jedan od novih modela napada na novinare uz one izravne, fizičke nasrtaje koji su zabrinjavajući, pogotovo jer nije bilo adekvatne kazne ili reakcije nadležnih institucija prema počiniteljima.
“Živimo i radimo u ozračju u kojem su novinari etiketirani kao glavni dežurni krivci za sve. Ne procesuiranje napada na novinare i stvaranje hajke od vodećih ljudi ove države, koji se često verbalno obrušavaju na naše kolegice i kolege, su okidač za brojne napade kojima smo svjedočili”, zaključuje Draženović.
Situacija u društvu je prilično teška, a dio svega toga su i novinari, koji su sve češća meta bilo verbalnih bilo fizičkih napada. Novinarstvo je javno dobroi nitko nema pravo fizički napadati i vrijeđati ljude koji samo rade svoj posao – poručuje predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Vukovarsko srijemske županije i član Izvršnog odbora HND-a Željko Draženović.
Hitovi: 40