USKLADIMO FREKVENCIJE

GO SDP Županja: Slijedi imenovanje povjerenika

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić
O radu Gradske organizacije SDP-a u Županji, za čijeg predsjednika/cu se nitko nije kandidirao na unutarstranačkim izborima, upitali smo aktualnog predsjednika Josipa Gregorovića , koji nam je dostavio sljedeći odgovor:
 
" Dana 27.11.2021.god. u svim lokalnim i županijskim organizacijama SDP-a u Republici Hrvatskoj provedeni su redovni unutarstranački izbori.
Članove gradskog odbora krajem rujna, upoznao sam s nakanom da se neću kandidirati za novi mandat predsjednika. Glavni razlog je nezadovoljstvo rezultatom na lokalnim izborima. Ponudili smo odličnu kampanju, kandidate, program i listu, a rezultat je izostao. Također dugogodišnja previranja u SDP-u na nacionalnoj razini me smetaju i otegotna su okolnost jer nas naši birači promatraju kroz prizmu nacionalne stranačke politike, a tu se stvari sporo mijenjaju nabolje. Znam i uvjerio sam se da odgovorno vođenje stranačke politike iziskuje silno puno angažmana, a privatne okolnosti uvelike su se promijenile, imam manje slobodnog vremena pa su brojne političke obveze bile na uštrb obitelji, tako da je i to jedan od razloga. S obzirom na sve navedeno ne vidim što bih u novom mandatu kao predsjednik mogao novog ponuditi, a da bude valorizirano od strane birača.
Svoj politički angažman s dosadašnjih brojnih stranačkih obveza svest ću na dužnost gradskog vijećnika kojeg ću staviti na raspolaganje novom sazivu gradskog odbora jer smatram da je to politički korektno.
Statut propisuje da mandat članovima gradskog odbora uvijek prestaje konstituiranjem sljedećeg saziva odnosno da traje u pravilu 4 godine. Kako se nitko drugi nije kandidirao za predsjednika odnosno predsjednicu izbori u Gradskoj organizaciji se nisu mogli provesti, stoga mandat ovog saziva trenutno vrijedi do siječnja 2022.god. Iza Nove godine planiram sazvati gradski odbor na kojem ćemo donijeti zaključak o prestanku mandata te o tome izvijestiti županijski odbor.
Županijski odbor preuzet će ingerenciju i imenovati povjerenika koji će provesti ponovo izbore kroz određeno vrijeme.
O potencijalnim kandidatkinjama i kandidatima ne bih želio špekulirati, nadam se da će biti bolji i uspješni od mene i voljan sam pomoći svojim iskustvom u osmogodišnjem vođenju stranke kao tajnik i predsjednik" , rekao je u odgovoru Josip Gregorović, predsjednik GO SDP-a Županja .

 

Hitovi: 76