USKLADIMO FREKVENCIJE

Šarić i Huber napustili Hrvatske laburiste i prešli u HSU

Kategorija: /

 Vukovarsko-srijemsku županijsku organizaciju Hrvatskih laburista napustila je većina članova, zajedno s dosadašnjim predsjednikom Ivicom Šarićem te su prešli u HSU, nezadovoljni stanjem u sad već bivšoj stranci koja, kažu, nema intelektualni ni organizacijski kapacitet za značajniji iskorak na političkoj sceni.

Šarić je na konferenciji za novinare u Vinkovcima, kojoj je uz bivše laburiste nazočio i potpredsjednik HSU-a Marinko Lukenda, izvijestio da je vukovarsko-srijemske laburiste od 250 članova napustilo njih dvjestotinjak, uključujući vodstvo te podružnice, kao i predsjednike i članove gradskih organizacija iz Vinkovaca, Vukovara i Županje te nekoliko općinskih.
- Uložili smo dosta truda i rada kako bi stranka funkcionirala na području Vukovarsko-srijemske županije, ali odlazak iz stranke osoba poput Nansi Tireli i Jaroslava Pecnika ponukao nas je da napravimo analizu stanja iz koje smo uvidjeli da naša, sad već bivša stranka nema intelektualni niti organizacijski kapacitet za značajniji iskorak na političkoj sceni - istaknuo je.

Za njihov ulazak u HSU kazao je kako se radi o stranci koja ne bježi od borbe za prava građana i aktivna je u svim područjima, od socijale do gospodarstva i politike.

Pozdravljajući prelazak nekadašnjih laburista u HSU, potpredsjednik te stranke Marinko Lukenda ocijenio je kako je riječ o velikom kapitalu, odnosno ljudima koji su u svojim sredinama prepoznati kao osobe koje su vlastite interese u politici stavile na zadnje mjesto.

Hrvatski laburisti imali su dvojicu vijećnika u predstavničkim tijelima lokalne i područne samouprave Vukovarsko-srijemske županije - Ivicu Šarića u Županijskoj skupštini te Mladena Hubera u Gradskom vijeću Županje, a obojica su prešla u HSU. 

Hina

Hitovi: 600