USKLADIMO FREKVENCIJE

Parkiranje, kružni tok, mjerač brzine....

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

Parkiranje na zelenim površinama ispred obiteljskih kuća u Ulici Petra Svačića uništit će upravo te zelene površine koje su uređenjem cijele ulice dale novi izgled Svačićevoj, mišljenja je vijećnik Mladen Stažić koji je na Aktualnom satu današnje sjednicGradskog vijeća Županje govorio i o drugome problemu koji se pojavljuje već duže vrijeme u toj ulici. "Parkiranje na kolnim ulazima na pojedinim mjestima predstavlja problem, jer su kolni ulazi kraći od vozila, pa se ne može proći pješačkom stazom ili dolazi do problema na cesti." pojasnio je Stažić koji je u nastavku upitao i kakva je situacija u svezi gradnje nove mrtvačnice. Opširno je odgovorio pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i geodetske poslove Grada Županja Damir Parmać koji je naglasio kako je za problem parkiranja nadležna i policija. Između ostalog, govoreći o izgradnji nove mrtvačnice, pročelnik Parmać je rekao kako je ishođena građevinska dozvola i da je projekt, uz još neke, kandidiran prema Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova. Vijećnik Ante Juko na Aktualnom je satu upitao je u ime roditelja djece koja pohađaju osnovnu školu "Mate Lovraka" i moraju prijeći cestu u Vinkovačkoj ulici, da li postoji mogućnost postavljanja mjerača brzine kako bi sudionici u prometu sporije vozili. I njemu je odgovorio pročelnik Damir Parmać koji je rekao kako su u svezi mjerača brzine već vođeni razgovori i da treba najprije osigurati projekt koji košta između 18 i 20 tisuća kuna, kako bi se potom projekt kandidirao prema Županijskoj upravi za ceste. O tijeku radova na gradnji pročistača otpadnih voda govorio je direktor Komunalca Ilija Lešić, obzirom da je pitanje o pročistaču postavio vijećnik Ivan Miličić. Vijećnik Mladen Huber postavio je upit u svezi sve glasnijih priča o izgradnji bazena u Županji, a zanimalo ga je i postoji li mogućnost izgradnje kružnog toka u centru grada, obzirom na početak radova na rekonstrukciji Velikog kraja. O otvorenom bazenu i aktivnostima na pripremi potrebne dokumentacije govorio je gradonačelnik Davor Miličević koji je naglasio kako se do sada aktivnosti oko bazena nisu ni mogle pokrenuti obzirom da Županja nije imala pročistač otpadnih voda. "Ovo nije predizborna priča, ovo je godina ishođenja dozvola." naglasio je Miličević. Govoreći o kružnom toku složio se  s vijećnikom Huberom da bi bilo dobro napraviti ga, no podsjetio je da treba provjeriti mogu li auto škole raditi na području Županje ukoliko ne bi bilo semaforskog raskrižja. U nastavku Aktualnog sata vijećnica Katarina Andrašić zanimala se za zgradu bivše Narodne obrane i mogućnost prenamjene prostora za gradske udruge, na što je gradonačelnik Miličević, odgovarajući, naglasio kako je postavio pitanje Ministarstvu i kao saborski zastupnik. "Uputit ćemo zahtjev Agenciji da zgradu prepusti Gradu. Najjednostavnije rečeno, ušli smo u postupak," objasnio je gradonačelnik Miličević.

Na loša, derutna stanja dječjih igrališta na području Grada upozorio je vijećnik Đuro Grigić, iznijevši prijedlog da se igrališta obogate novim sadržajima, te da se razmotri postavljanje igrališta i na neke druge lokacije osim postojećih. Vijećnik Grigić upitao je i za izgradnju pješačkih staza u Velikom kraju, izrazivši nadu da će se, obzirom na kreditno zaduženje za rekonstrukciju ove ulice, voditi računa i o tome. O dječjim igralištima opširno je govorio pročelnik Parmać i pojasnio kako je u gradskome proračunu predviđeno 80.000 kuna za igrališta. "S tim iznosom mogu se nabaviti dva nova igrališta i popraviti postojeća." dodao je Parmać i iznio podatak o 17 dječjih igrališta na području grada. Po njegovim riječima, pojedini ugostitelji zainteresirani su za sudjelovanje u troškovima nabavke i postavljanja novih igrališta u blizini njihovih ugostiteljskih objekata. Potpredsjednik Gradskog vijeća Ivana Grigić u svome se izlaganju tijekom Aktualnog sata osvrnuo na zimski malonogometni turnir u sportskoj dvorani Osnovne škole "I.Kozarca" i zahvalio mladima koji su turnir organizirali. Govorio je i o jednoj drugoj temi, a koja s odnosila na Rukometni klub Županja u kojemu je punih 40 godina. "Oko 30 godina sam tajnik i niti jednom u svih tih 30 godina u Rukometnom klubu nije bilo toliko inspekcija koliko ih je bilo u posljednje tri i pol do četiri godine, od kako  sam kao nezavisni u koaliciji s vladajućima, Prošli smo neokrznuti, ali oni koji su zbog jedne šnicle zaklali june, ta im je šnicla zagorjela i mogla bi im zastati u grlu." vrlo slikovito je rekao Ivan Grigić koji je na Aktualnom satu najavio da na sljedeće lokalne izbore neće ići. "Ali ipak moram se osvrnuti i na stare zgrade srednjih škola, što sam cijelo vrijeme bavljenja politikom i pitao." rekao je, između ostalog, potpredsjednik Gradskog vijeća Ivan Grigić.

Nakon njegova izlaganja gradonačelnik Davor Miličević zahvalio je svima na suradnji te se ispričao ukoliko je, eventualno, nekoga kroz rasprave na vijeću uvrijedio. "Nastojao sam raditi na dobrobit svih nas." dodao je gradonačelnik Miličević. Zahvalu na suradnji izrekao je i predsjednik Gradskog vijeća Gabrijel Galović, koji je zahvalio na praćenju vijeća uputio i medijima, Vinkovačkoj televiziji, Glasu Slavonije i Hrvatskom radiju Županja.

Hitovi: 919