USKLADIMO FREKVENCIJE

Vratimo Županju njezinim građanima

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

Gradska organizacija SDP-a Županja na današnjoj je tiskovnoj konferenciji najavila izlazak na ovogodišnje lokalne izbore, te putem izbornog programa pozvala građane na javnu raspravu.Naime, na svibanjskim lokalnim izborima predsjednik Gradske organizacije SDP-a Županja Željko Džoić bit će kandidat za gradonačelnika Županje, te u pripremi svoga izbornog programa želi čuti i glas građana. Na tiskovnoj je naveo 4 najveća problema grada Županja. "Kao grad smo duboko zakoračili u 4.fazu demografskog starenja, što znači da je broj rođene djece sve manji. Na primjer, u zadnjih 8 godina taj broj se više nego prepolovio." rekao je Džoić i dodao da uslijed tehničkog napretka i propadanja brojnih poduzeća broj radnih mjesta stalno opada, a stvaranje novih i to onih koji stvaraju dodanu vrijednost samo je puka želja. "U gradu imamo preko 600 praznih kuća i stanova, vrijednost nekretnina je pala za 40 %, a u zadnje 3 godine iz grada se iselilo negdje oko 3.500 ljudi. Cijene vode i kanalizacije porasle su preko 40%, odvoz smeća 45%, komunalni doprinosi za oko 50%, a prihodi po glavi stanovnika pali su za više od 20%. " nastavio je Džoić i između ostalog naveo da ne treba biti previše mudar da bi se zaključilo koja su to 4 najveća problema grada: demografska slika, nezaposlenost, iseljavanje i rast troškova života, odnosno, istovremeno smanjenje prihoda. O programu za koji žele čuti i mišljenje građana opširno je govorio tajnik Gradske organizacije SDP-a Županja Josip Gregorović koji je naglasio kako program ima nekoliko dijelova.

Osvrnuo se Gregorović i na potrebu ustrojavanja Upravnog odjela za sport, kulturu, udruge, na potrebu ustroja Razvojne agencije, ali i na rad gradskih tvrtki, posebice "Komunalca" i "Čistoće", dok je za Vrtni centar ustvrdio kako je samo proizvođač ukrasnog bilja koja se sadi po gradu. Program su, dodao je, napravili i za Vrtni centar, ali i za tvrtku Stanobiro. Poseban dio u ovome programu odnosi se na gradske ustanove, Turističku zajednicu, vrtić, muzej i knjižnicu. Posebno kritički Gradska organizacija SDP-a se osvrnula na Hrvatski radio Županja, za koji je tajnik Josip Gregorović rekao da bi Grad trebao prodati svoje udjele ili alternativno, prenijeti na dugogodišnje gradske udruge i sportske kolektive. "Ili bi se trebala uspostaviti praksa da oporba ima veći utjecaj na jedini gradski medij nego što je to sada slučaj." rekao je, između ostalog, J.Gregorović.

U županjskom se SDP-u nadaju kako će im građani Županje pomoći u realizaciji njihova programa i aktivno sudjelovati u ostvarenju ciljeva koje su danas na tiskovnoj konferenciji naznačili, a to je, zaključio je  Željko Džoić, vratiti Županju njezinim građanima.

Hitovi: 1072