USKLADIMO FREKVENCIJE

Davor Miličević osigurao četvrti mandat u nizu na čelu Županje

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

Županju će inaredne četiri godine voditi dosadašnji gradonačelnik Davor Miličević, koji je dobio povjerenje 54,19 posto Županjaca. Također, dosadašnji HDZ-ovi gradonačelnici Vukovara i Otoka Ivan Penava  i Josip Šarić i naredne će četiri godine ostati na svojim dosadašnjim funkcijama jer su na lokalnim izborima dobili povjerenje više od 50 posto birača. Ivan Penava pobijedio je u prvom krugu s osvojenih 61,72 posto glasova,  dok je za Josipa Šarića kao novog-starog gradonačelnika glasovalo 57,69 posto Otočana.

Kada je riječ o izboru župana i tu ćemo biti sudionici drugog kruga u kojem će se suočiti HDZ-ov Božo Galić (47,30 posto) i nezavisni Tomislav Panenić (25,26 posto).

U Gunji  je novi načelnik stigao iz HDZ-a. Anto Gutić osvojio je povjerenje 51,08 posto birača iz Gunje. 

 I Vrbanjci su u prvom krugu dobili općinskog načelnika. Bit će to kandidat koalicije HDZ-HSS Velimir Redl koji je dobio povjerenje 58,24 posto glasača.

Dugogodišnji načelnik općine Gradište  Srećko Papac  je  znao i prije izbora da će ostati na čelu općine, jer je bio jedini kandidat na izborima, kao i HDZ-o Jakša Šestić u općini Drenovci . HDZ će i u naredne četiri godine načelnika imati i u Cerni gdje je povjerenje birača ponovno zadobio Goran Begović , i općini Drenovci na čelu ostaje HDZ-ov Jakša Šestić.

U Bošnjacima HSS-ovac Andrija Juzbašić nastavit će voditi tu općinu i u naredne četiri godine kao i SDP-ov Josip Krnić u Babinoj Gredi. Štitarom će pak vladati dugogodišnji HDZ-ov načelnik Marko Bikić koji je na ove izbore izašao kao nezavisni i dobio povjerenje 53,96 posto birača.

Hitovi: 504