USKLADIMO FREKVENCIJE

Konstituirano novo Gradsko vijeće Županje

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

Nova predsjednica Gradskog vijeća Županje je Nada Galović iz HDZ-a. Izabrana je većinom glasova vijećnika Hrvatske demokratske zajednice, dok su suzdržani bili

vijećnici s nezavisne liste, vijećnici SDP-a, te vijećnik HSS-a. Za potpredsjednika Gradskog vijeća Županje, na današnjoj, konstituirajućoj sjednici, također uz 9 glasova HDZ-a za, izabran je Anto Juko. Nezavisni, te vijećnici SDP-a bili su protiv, dok je vijećnik HSS-a bio suzdržan. Naime, na konstituirajućoj sjednici oporba je predložila da i Andrea Župarić s nezavisne liste bude potpredsjednica Gradskog vijeća, što je u glasovanju HDZ odbio. Pred sam početak sjednice Gradskog vijeća Županje gradonačelnik Davor Miličević, koji je gradonačelničko mjesto osvojio po 4. puta, i to ovaj puta u prvome krugu, prokomentirao je jučerašnji drugi krug i izbor Bože Galića za vukovarsko-srijemskog župana, te zahvalio svim biračima koji su im ukazali povjerenje.

Novoizabrana predsjednica Gradskog vijeća Županje Nada Galović (HDZ) zahvalila je članovima Gradskog vijeća na ukazanom povjerenju, te posebnu zahvalu uputila svojoj obitelji i članovima HDZ-a.

Po završetku sjednice Gradskog vijeća Županje u izjavi za program HRŽ-a  Željko Džoić-Roka, koji je bio nositelj nezavisne liste s koje je osvojeno 5 vijećničkih mandata, naglasio je kako se nada da će svi gradski vijećnici, na svakoj sjednici sjetiti se današnje prisege. "Oporba će se i dalje zalagati za svoj program, za sve što smo govorili u izbornoj kampanji." dodao je Džoić koji je zajedno sa svim nezavisnim vijećnicima na današnjoj sjednici bio odjeven u majicu s natpisom "-30 posto".

 Prema onome što se danas moglo čuti po završetku konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Županje, uskoro bi mogla biti prva radna sjednica vijeća u novome sazivu.

Hitovi: 1622