USKLADIMO FREKVENCIJE

Donesene odluke o dodijeli javnih priznanja Grada Županja

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

Danas je održana sjednica Gradskog vijeća Županja na kojoj su , na prijedlog Odbora za dodjelu javnih priznanja donesene odluke o dodjeli Zlatnog , te četiri Srebrna grba Grada Županja , i o dodjeli zahvalnica Grada , koja će dobitnicima biti uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada, koji Županja slavi 29. kolovoza, na blagdan Mučeništva sv. Ivana Krstitelja.

Dobitnik Zlatnog grba Grada Županje je Župa Mučeništva svetog Ivana Krstitelja u povodu obilježavanja značajnoga jubileja – 300 godina djelovanja Župe u duhovnom i kulturnom životu Grada. Dobitnici Srebrenog grba su DVD Županja, koji slavi 130 godina djelovanja, i Športsko-ribolovno društvo Sava Županja u povodu 70 godina djelovanja udruge i promocije grada u Hrvatskoj i inozemstvu.

Dobitnica Srebrnog grba je Terezija Nemetz, ravnateljica Dječjeg vrtića “Maslačak”, za dugogodišnji humanitarni rad u GDCK-u Županja i Udruzi Golubovi , te dugogodišnji rad na razvoju društveno-kulturnih aktivnosti grada Županje i socijalni radnik Vladimir Zlatarić za dugogodišnji rad s braniteljskom i stradalničkom populacijom u Centru za psihosocijalnu pomoć Vukovarsko-srijemske županije .

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća bit će uručeno i pet zahvalnica koje se dodjeljuju za trajnu, općepriznatu djelatnost kojom se doprinosi razvitku i boljitku grada Županje. Za doprinos u razvoju zdravstva i Doma zdravlja Županja zahvalnicu će dobiti ravnateljica Luca Lešić , dr. med. dent. spec. ortodont Tomislav Ivan Kos za dugogodišnji rad u zdravstvenoj djelatnosti u gradu i u županjskoj Posavini, a prvostupnica sestrinstva Ljubica Čolakovac za 20 godina rada u poduzetništvu i brige za starije nemoćne. Zahvalnicu Grada Županje dobit će i nogometaš NK-a Rijeka Dario Župarić, za dugogodišnje vrhunske sportske rezultate i promociju Županje u Hrvatskoj i inozemstvu, a za cjeloživotno pjesničko, esejističko i pripovjedačko djelovanje u Hrvatskoj i inozemstvu Grad Županja zahvalicu će dobiti Josip Bačić-Savski.

Hitovi: 1072