USKLADIMO FREKVENCIJE

Svečana sjednica Gradskog vijeća Županje

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

Povodom 29. kolovoza, blagdana Mučeništva svetog Ivana Krstitelja i Dana grada Županja u dvorani kina Mladost održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Županje kojoj su nazočili brojni gosti i uzvanici, dok je u prigodnome programu nastupio Tamburaški sastav “Kristali”, te županjska kulturno-umjetnička društva “Tomislav” i “Kristal-Sladorana”.

U okviru programa prikazan je i film koji je pripremila Vinkovačka televizija, a kroz koji su predstavljeni ovogodišnji dobitnici gradskih priznanja. Neposredno pred početak svečane sjednice Gradskog vijeća Županje na gradskome groblju i kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Uz izaslanstvo Grada Županja koje je predvodio gradonačelnik Davor Miličević i predsjednica Gradskog vijeća Županje Nada Galović, vijenac je položio i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, te predstavnici policije, braniteljskih udruga i Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Županje i županjske Posavine.

Hrvatski radio Županja u svome je programu izravno prenosio svečanu sjednicu Gradskog vijeća Županja koja je započela pozdravima predsjednicee Gradskog vijeća Županje Nade Galović. Brojnim uzvanicima i gostima obratili su se gradonačelnik Županje i saborski zastupnik Davor Miličević, te vlč. Krunoslav Karas, župnik župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja. Zamjenik gradonačelnika Wilamowica iz Poljske, grada prijatelja Županje, Stanislav Gavlik, također je pozdravio brojne uzvanike u dvorani “Mladost”. Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić u svome je govoru također uputio čestitke povodom Dana grada Županja, dok je izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora Gordana Jandrokovića dr. Mladen Karlić danas na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Županje čestitke uputio u svoje osobno ime i ime predsjednika Sabora. Izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac Županjkama i Županjcima uputila je čestitke povodom Dana grada, ali I dala potporu u nastojanjima da se ide naprijed u bolju budućnost.

  

Hitovi: 585