USKLADIMO FREKVENCIJE

Priznanja Grada Županja

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Županja uručena su i javna priznanja Grada Županja.

Zlatni grb uručen župi je Mučeništva svetog Ivana Krstitelja, koja sutra proslavlja 300.tu obljetnicu od prvog pisanog spomena župe. Zlatni grb župniku velečasnom Krunoslavu Karasu uručila je ministrica Gabrijela Žalac.

Srebrni grb Grada Županja uručen je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Županja povodom 130 godina djelovanja udruge, te Športskom ribolovnom društvu Sava povodom 70 godina djelovanja udruge, te promocije Grada u Hrvatskoj i inozemstvu. Primili su ih Mladen Mikić, predsjednik DVD-a Županja i Ante Klanac, predsjednik Save Županja. Srebrni grb je dobitnicima uručio vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, a među dobitnicima ovog priznanja je i Terezija Nemetz, koja je srebrni grb primila za dugogodišnji humanitarni rad u Gradskom društvu Crvenog križa Županja i udruzi Golubovi, te dugogodišnji rad na razvoju društveno-kulturnih aktivnosti Grada Županje. Dobitnik Srebrnog grba je i Vladimir Zlatarić, i to za dugogodišnji rad s braniteljskom i stradalničkom populacijom u Centru za psihosocijalnu pomoć Vukovarsko-srijemske županije.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Županje zahvalnice Grada Županja uručila je predsjednica Gradskog vijeća Županje Nada Galović. Zahvalnice su dobili Luca Lešić-za doprinos u razvoju zdravstva i Doma zdravlja Županja, Dario Župarić, za dugogodišnje vrhunske sportske rezultate i promociju Grada u Hrvatskoj i inozemstvu, doktor Tomislav Ivan Kos za dugogodišnji rad u zdravstvenoj djelatnosti u gradu i županjskoj Posavini, Ljubica Čolakovac za 20 godina rada u poduzetništvu i brige za starije i nemoćne, te Josip Bačić-Savski, za cjeloživotno pjesničko, esejističko i pripovjedačko djelovanje u Hrvatskoj i inozemstvu. U ime Josipa Bačića zahvalnicu je primio njegov brat Đuro Bačić. U ime nagrađenih zahvalio je velečasni Krunoslav Karas, župnik župe Mučeništva sv.Ivana Krstitelja.

Hitovi: 707