USKLADIMO FREKVENCIJE

PIKADO 5. MASTERS RAVNICA :Županjac Antunović pobijedio prvaka svijeta Krčmara

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

GUNJA - U subotu, 27. siječnja u Gunji je odigran  peti po redu županijski masters turnir Ravnica u pikadu u organizaciji Pikado saveza Vukovarsko-srijemske županije. Na turniru je nastupilo ukupno 75 igrača iz cijele županije i jedan posebni gost-višestruki prvak Europe i svijeta-Boris Krčmar iz Zagreba. Na turniru je nastupilo ukupno 75 igrača iz cijele županije i jedan posebni gost-višestruki prvak Europe i svijeta-Boris Krčmar iz Zagreba.

Odlična organizacija i još bolja igra trajala je od 15:30 sati pa skoro do ponoći, što je izuzetno zahtjevno bilo za same igrače. Na kraju je pobjedu u velikom finalu odnio Zvonko Antunović iz Županje, pomalo iznenađujuće pobijedivši već spomenutog Krčmara u finalu s uvjerljivih 4:0, što je izazvalo oduševljenje domaćih igrača, jer konačno se netko od naših igrača dostojno suprotstavio uvjerljivo najboljem hrvatskom igraču. U šali su govorili „ Poplava u Gunji odnijela prvaka svijeta Krčmara“.

Na trećem mjestu završio je Ivan Babić iz Gradišta, četvrti je bio Mario Šarčević iz Berka, dok su peto mjesto podijelili Josip Čavlović iz Otoka i Mato Lučić iz Berka.

Na rasporedu je još pet ovakvih turnira, a prvi sljedeći je u Županji, već 10. veljače 2018. godine.

Osim ovog turnira u najavi je i veliki nacionalni turnir u organizaciji Hrvatskog pikado saveza, i to četvrti i posljednji masters za sezonu 2017/2018, nakon čega će biti poznati sudionici pojedinačnog prvenstva Hrvatske, koje je na rasporedu u travnju mjesecu u Sesvetama.

Turnir HSP-a će se odigrati u dvorani Osnovne škole Ivana Kozarca u Županji, 24. veljače. Na turniru se očekuje 150-200 natjecatelja iz cijele zemlje i to je skup najboljih igrača koje Hrvatska ima.

                                                          Tekst i slike Stjepan Bogutovac

Hitovi: 659