USKLADIMO FREKVENCIJE

ŽENSKA KOŠARKA

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

Marija Pastuović, lice sa VTV i ranije glas sa našeg radija je sa Ivanom Vidović su 

preuzele rad i brigu za mlađe djevojčice U-6, a potom i U- 10. starije djevojčice u Košarkaškom klubu Županja. Od  su odigrale 3 prijateljske utakmice, prvu u Srebreniku i dvije ovoga i prošlog vikenda.
To su pripremne utakmice za Ligu, za koju još uvijek nema raspored, obje utakmice sudio je Marko Gvozdić.

Županjkama pobjede u prijateljskim utakmicama

Članice Košarkaškog kluba Županja u Sportskoj dvorani Gimnazije ugostile su dugogodišnje sportske prijatelje dvaju košarkaških klubova – Đakova i Srebrenika, s kojima su odigrale prijateljske utakmice. Utakmicu s Đakovom igrale su djevojčice 7. i 8. razreda, a nakon internog brojanja poena, Županjke su zabilježile pobjedu 61:24. Za domaću ekipu su nastupale Petra Jemrić (1. razred srednje škole), Eva Begić, Ana Prskalo, Gabrijela Novaković, Hana Lukić, Lana Ilišević, Dora Ruža Stipanović, Paula Kobaš, Mirta Astaloš, Lana Ivić, Lucija Zekonja, Livia Kružljak, Petra Vincetić, Dora Šumanovac, Dora Kuprešak, Ana Živković, Dea Bilić, Klaudija Šarić, Iva Ešegović i Dora Bunardžija. Ekipa Đakovčanki, poslije dvogodišnje stanke, odigrala je svoju prvu utakmicu u novom sastavu, prevođena trenerom Zlatkom Greganića.

Nakon gostujuće utakmice u Srebreniku, odigrane u listopadu, dogodio se uzvratni susret s prijateljskim klubom iz Srebrenika, odnosno djevojkama predvođenim trenerom Edom Barjektarovićem. Glavne uloge u ovoj utakmici imale su djevojčice rođene 2006. godine. Rezultat je nakon odigranih 40 minuta glasio 22:19, što je ujedno značilo i još jednu pobjedu domaće ekipe. Za Županjke su igrale Dora Džoić, Nikolina Džoić, Paula Kobaš, Petra Hladek, Hana Gloković, Mila Trlin, Livia Kružljak, Ana Vučićević, Irma Vidović, Pia Tvrz, Anita Lasić, Lana Ivić, Nika Zovak i Erin Milaković.

Obje utakmice sudio je Marko Gvozdić, a domaću ekipu su vodile trenerice Ivana Vidović i Marija Pastuović. Iz kluba se zahvaljuju sportskim prijateljima na odazivu, ali i brojnoj publici.

Hitovi: 626