USKLADIMO FREKVENCIJE

Nogometna utakmica u povodu 90 godine ŠNK Sloga Račinovci SLOGA ( Račinovci) - CIBALIA ( Vinkovci) 0 : 10 (0 : 2)

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

CIBALIA: Lešić, Hajnal, Kvesić, Pavlak, Kiš, Dogan, Miljanić, Anočić, Kerić, Tustonjić,Kirbauer. Igrali su još: Kavelj, Šente, Dejanović, Bukvić. Trener: Davor Mladina.

SLOGA: Maroševac, L. Pavlović, M. Pavlović, Jurina, Cvjetković, Petrović, Janjić, Vladić, J. Vertuš, T. Vertuš, Korajac. Igrali su još: Ćelomerović, Brkić, Bainac, Vladić, Vlček. Trener Hrvoje Jokić.

Revijalnom nogometnom utakmicom Sloga – Cibalia, izložbom slika u proteklih 90 godina i tradicionalnom šokačkom večerom uz tamburaše zahvalnica Vukovarsko-srijemskoj županiji, Općini Drenovci, HNK Cibaliji Vinkovci, Županijskom nogometnom savezu VS i Nogometnom središtu Županja u nazočnosti Josipa Kuterovac, predsjednika ŽNS VS, Krune Šarića, izaslanika župana, nazočile su mlade nogometašice Sloge i veterani kluba slavljenika koje je predvodio vitalni 93 godišnji Martin Jokić dugogodišnji golman Sloge koji su pljeskom pozdravljeni. Jednako tako je pozdravljen i Vlatko Vlček koji se oprostio od aktivnog igranja samo za Slogu punih 39 godina. Predsjednik Sloge Nino Azapović, je biranim riječima dobrodošlice pozdravio sve koji su došli na ovu veliku obljetnicu. Knjiga „ Račinovački plavi“ tiskana je 2011. pa je koautor knjige sa Vinkom Juzbašić, gospodin Luka Maroševac-Faćo govorio o povijesti kluba koji je dao Ivu Petrovića igrača Osijeka, čiji je sin Alen funkcionar u prvoligašu Osijek, Matija Ostrihon je igrao za NK Zagreb, sedam igrača sa Prezimenom Devald su bili prvotimci Sloge, a Miro Rašidović je igrao za drugoligaša brčansko Jedinstvo i drugi Račinovčani koji igraju za klubove u okruženju.

Tekst i slike Stjepan Bogutovac      
Hitovi: 709