USKLADIMO FREKVENCIJE

Mladi rukometaši RK Županja igrali na Trofeju Brčko distrikta

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

 

U susjednom Brčko distriktu BiH odigran je rukometni turnir za igrače 2002. i 2004. godište.

Utakmice su igrane u dvije školske sportske dvorane Ekonomske i Tehničke škole. Nastupilo je osam klubova sa 2002. i šest klubova sa 2004. godištem. Iz Hrvatske su igrali RK Županja i RK Spačva Vinkovci. Bile su ekipe iz Srbije, BiH i Brčko distrikta BiH. Ovo je bio 2. Trofej Brčko distrikta 2019. Sudili su suci Darko Radaković i Dejan Gomerčić iz Slavonskog Broda. RK Županja je u prvoj utakmici pobijedio RK Berane iz Crne Gore  23 : 22, a izgubili su tijesnim rezultatom od ekipe Kamp Rastimo iz Novog Sada 20 : 19 i od domaćina RK Jedinstvo 2015. Brčko 20 : 13. Za Županju su nastupili pod vodstvom prof. Krešimira Pavičića: Manuel Relatić, Mihael Marić, Marko Ostružnjak, Mijo Jelečević, Dominik Vincetić, Luka Oršolić, Luka Šokić, Danijel Lovrić, Karlo Kelava, Karlo Arnold, Matej Gagulić, Zvonimir Filipović.

„ Ovaj i slični turniri nam puno znače. Naš cilj je dovesti mlade igrače na turnire da igraju kvalitetan rukomet. Želimo da se upoznaju sa igračima iz drugih klubova, gradova i država. Županja igra Prvu kadetsku Hrvatsku ligu u kojoj se natječu sa 24 kluba najbolja u Hrvatskoj. U Županji je rukomet jako popularan. Seniori igraju u Drugoj HRL. U klubu imamo četiri selekcije uključene u sustav natjecanja. Tu je oko 80 mladih zainteresiranih kolji igraju rukomet. Škola pruža puno. Ja sam u mirovini mladi profesor me je naslijedio i animira djecu veoma uspješno za sport- rukomet.

 

Cijenim da je suradnja na relaciji trener- škola- trener-roditelj. Roditelji su i u Brčko dovozili djecu, platili im ručak i dane posvetili svom djetetu, a time i sport. Hvala im.“ istaknuo je prof. Krešimir Pavičić.

Tekst i slike Stjepan Bogutovac 

Hitovi: 764