USKLADIMO FREKVENCIJE

Finalna KUP utakmica Nogometnog središta Županja

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

PETAR DUJE BERAČ RIJEŠIO POBJEDNIKA

Dueli gradskih rivala uvijek su magnet za ljubitelje sporta. Tako je bilo i za finalnu nogometnu KUP utakmicu NS Županja. Na ogled odigran na Spomen stadionu Prve nogometne lopte u Hrvatskoj u Županji se na utakmici Graničar – Radnički ( oba kluba iz Županje) okupilo, kažu organizatori oko 800 gledatelja. Posebno bučni su bili Olimpijci na jednoj i Krvopije na drugoj strani. Bilo je i dimnih zavjesa. Na centralnoj tribini sve u duhu tolerancije. Da je bilo Fair play na travnjaku u svojim izjavama su potvrdila oba trenera. S razlogom je žalio Andrija Besek, trener Radničkog jer je njegova momčad bila desetkovana od 39. minute kada je opravdano isključen jedan od ključnih igrača Radničkog Ilija Matić. Trener Besek je čestitao pobjedniku, zahvalio svojim igračima na zalaganju i borbenosti, sucima: Marinu Lovriću, Ivanu Tomanu i Mati Bjelopavloviću na dijeljenju pravde na travnjaku, navijačima na bodrenju. U istom tonu se zahvalio i Dražen Ilić, trener Graničara čija je pobjeda u ravnopravnoj igri tijekom cijele utakmice došla pogotkom Petra Duje Berača u zadnjim sekundama utakmice. On je donio radost svojim suigračima i navijačima i plasman u završnicu KUP-a Županijskog nogometnog saveza Vukovarsko srijemskog. Za postignuto u finalnoj utakmici gospodin Slavko Mikulić, tajnik NS Županja je uručio pehar kapetanu Radničkog  Marku Pejakoviću, gospodin Ivo Rešić, zamjenik predsjednika NSŽ predao je pobjednički pokal kapetanu Graničara Hrvoju Miličević.

         GRANIČAR  -  RADNIČKI  1 : 0  ( 0 : 0)

ŽUPANJA – Spomen stadion Prve nogometne lopte u Hrvatskoj. Gledatelja oko 800. Suci: Marin Lovrić ( Drenovci), Ivan Toman ( Štitar), Mato Bjelopavlović ( Štitar). Delegat: Nenad Lamešić ( Soljani). Opomenuti igrači: Josip Lešić, Petar Duje Berač ( Graničar), Igor Čavlović i Branimir Lukačević. Isključen  Igrač: Ilija Matić u 39. minuti.

GRANIČAR: Ivkić, Hodak, Miličević, Pejčić, Šibalić ( od 64.Cerovski), H. Kovačević ( od 78. Babić), Lešić, Lukačević ( od 55. I. Kovačević), Kegalj ( 82. Miličić), Pastuović ( od 64. Krznarić), Berač. Trener: Dražen Ilić.

RADNIČKI: M. Oršolić, Čavlović, Oreč ( od 64. Pejaković), Leutar ( od 14. Lešić), Tulumović, Bukva, Komljenović, Ivkošić, Matić, L. Oršolić ( od 90. Pavelić), Lukačević ( od 70. Spajić). Trener: Andrija Besek.

IGRAČ UTAKMICE: Petar Duje Berač.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Hitovi: 260