USKLADIMO FREKVENCIJE

Pretkolo Hrvatskog nogometnog KUP-a , Graničar:Slavonija 1:0

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

GRANIČAR: Ivkić, Pejčić, Cerovski, Berač, Lukačević (od 77. Krznarić), H. Hodak (od 67. Kegalj), Vincetić, Lotar (od 77. Miličić), Pastuović, I. Kovačević, Lešić (od 83. Džoić).
Trener: utakmicu vodio Ivan Prnjak u odsustvu Dražena Ilić.
SLAVONIJA: Majetić, Romić, R. Hodak (od 62. Belaj), Plešić, Mršić, Marčetić (od 46. Milobara), K. Antunović (od 78. Podoljak), Janček (od 46. Šubara), Šipura, Solić, Božić (od 62. Peharda).
TRENER: Dalibor Bognar.
Poslije 17 dana drugu međusobnu utakmicu odigrala su ova dva kluba u Županji. U prvenstvu su sa 3 boda otišli u Požegu u prvenstvu 3. HNL u ovoj su slavili Županjci u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa. Očito je stručni stožer Graničara dobro "pročitao" igru gostujuće momčadi i drugačijim pristupom, od prve minute utakmice, u ovoj utakmici i puno boljom igrom u odnosu na prethodni susret došli do pobjede. Nogometaši Graničara su od početka susreta zagospodarili terenom i držali sve konce u svojim rukama. Imali su nogometaši Graničara već na otvaranju susreta priliku povesti, ali su šutovi Lotara, Kovačevića, Lešića i Pastuovića završavali pored gola.
U 21. minuti domaćina dolazi do vodstva, po desnoj strani obrane gostiju probio se Pastuović i odlično ubacio na vrh šesnaesterca gdje je loptu spremno dočekao Ivan Kovačević i prisebno i precizni poslao loptu u mrežu odličnog vratara Majetić. Upravo je vratar Majetić i najveći "krivac" što je njegova momčad doživjela poraz sa samo jednim pogotkom. I u drugom poluvremenu glavna "faca" na terenu bio je gostujući vratar koji je obranio i ono što su svi već vidjeli u golu. Šanse za povećanje vodstva imali su Lešić, Lotar, Pastuović i po nekoliko puta, ali je sve to odlični vratar Majetić sprječavao. Na kraju zaslužena pobjeda Graničara i plasman u prvo kolo HNK.
Tekst i slike: Stjepan Bogutovac
Hitovi: 219