USKLADIMO FREKVENCIJE

Šesnaestina finala Hrvatskog nogometnog KUP-a NK GRANIČAR ( Županja) – HNK HAJDUK ( Split) 1 : 2 (1:1)

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

Legendarni klubovi na Spomen stadionu prve nogometne lopte u Hrvatskoj u Županji. Svaka sportska sredina je ponosna kada može ugostiti elitne klubove Prve HNL. U utorak 6. listopada 2020. Utakmicu šesnaestine HNK igrali su dragi gosti iz Splita HNK Hajduk osnovan 1911 i NK Graničar Županja osnovan 1920. i slavi 100. obljetnicu. Ova dva kluba igrala su na mjestu gdje se od 1880. igra nogomet. Nazočilo je oko 1000 gledatelja uz primjenu mjera zdravstvene zaštite.

U dopadljivoj igri već u trećoj minuti Pastuović je zaprijetio, a golman Hajduka Ljubić odbrani. Minut kasnije Jardi Bassel Zakaria a danas raspoloženi Marko Ivkić brani. U 21-oj Hodaka je srušio nimalo nježno vratar Ljubić. No sudac se nije oglasio. U 24-toj je Mijo Caktaš poslao loptu pod gredu koju sigurno čupa Ivkić. Vincetić uzvraća kontrom ali nema slobodnog igrača da primi loptu. Na lijevoj strani je Caktaš primio loptu znalački oštro šutirao neobranjivo i gol 0 : 1 u 27 minuti. Deset minuta kasnije akciju kreiraju Hodak i Miličević asistencija za pet i pogodak Josipa Lotar izjednačenje 1 : 1. Malo je bilo dileme u procjeni gledatelja tko je postigao pobjedonosni pogodaka Miko Caktaš ili Stefan Simić. Presudio je snimak i pomoćni sudac da je ovo drugi zgoditak Caktaša. Vratar Ivkić je bio na visini zadatka i u 57. kada je još jednom iščupao loptu ispod grede,

Suci dobro obavili posao Momčadi su igrale u sastavima: GRANIČAR: Ivkić, Miličević ( od 59. Cerovski), Pejčić, Hodak, Lešić ( od 68. Kovačević), Kegalj ( od 81. Miličić), Pastuović ( od 81. Huber), Lotar, Berač, Babić, Vincetić ( od 81. Lukačević). Trener: Dražen Ilić.
HAJDUK: Ljubić, Simić ( od 75. Radić), Jakoliš, Caktaš, Diamantakos, Čuić, Gyurcso ( od 75. Kreković), Bekavac, Vušković, Teklic ( od 63. Jairo), Jardi. Trener: Hari Vukas.
Tekst i slike: Stjepan Bogutovac
Hitovi: 213