USKLADIMO FREKVENCIJE

Humanitarna priredba ''Zlatni olimpijci i humane zvijezde Hrvatske za Udrugu Golubovi''

Kategorija: /

Odigrali 106 humanitarnih utakmica na kojima je skupljeno više od 8 milijuna kuna

Osnovni cilj priredbe je promocija olimpijskih pobjednika, sporta te humanosti i solidarnosti, a prije središnjeg događaja, malonogometne utakmice ''Humane zvijezde Hrvatske'' i ''Futsal akademija Sveti Partik'' koja počinje u 18 sati, u sportskoj dvorani Gimnazije u Županji, sudionike događaja primit će gradonačelnik Davor Miličević, a nakon toga posjetit će i Udrugu ''Golubovi'', zbog čijih članova cijeli događaj i jest organiziran.

Humane zvijezde osnovane su 2003. godine, odigrale su 106 humanitarnih utakmica, s ciljem pomoći djeci s poteškoćama u razvoju i djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. U svom dosadašnjem postojanju prošli su cijelu Hrvatsku, nastupali su u susjednoj Bosni i Hercegovini, a u Županju dolaze treći put. Riječ je o jedinoj udruzi koja se ne financira od poreznih obveznika, dosad su za različite potrebe djece skupili više od 8 milijuna kuna, a 2012. godine kada su u Županji organizirali humanitarnu utakmicu za studente, skupljeno je 76 tisuća kuna. Sva prikupljena sredstva ovoga puta na malonogometnoj utakmici automatski će biti donirana Udruzi ''Golubovi'', a ulaznica će biti simboličnih 10 kuna.

U priredbi će, između ostalih, sudjelovati istaknuti hrvatski sportaši, olimpijski pobjednici i osvajači europskih i svjetskih prvenstava veslači braća Martin i Valent Sinković, najbolji svjetski veslački trener Nikola Bralić, osvajač srebrnog olimpijskog odličja veslač Damir Martin, najtrofejniji hrvatski sportaš u sportovima na vodi Dubravko Šimenc, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, glumac Slaven Knezović Grof, Amir Kazić Leo zabavljat će pjesmama okupljene, a program će voditi omiljeni voditelj Davor Dretar Drele.

U sklopu priredbe u  Osnovnoj školi Ivana Kozarca, održat će se sportsko natjecanje na kojemu će braća Sinković i Damir Martin učenicima demonstrirati trening na suhom,  nakon čega će uslijediti i natjecanje učenika županjskih osnovnih škola.


''Nemamo sportova na vodi, a grad smo na rijeci, zato sam u dogovoru s predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatkom Matešom, odlučio da ćemo pokušati dovesti sportaše koji se bave sportovima na vodi.  Prvi puta zapravo dovodimo olimpijske pobjednike. Braća Sinković i Damir Martin objasnit će djeci koliko je sport važan i kako uspjeti baveći se sportom. U ovoj humanitarnoj akciji nema pobjednika, pobjednici su svi koji će kupiti ulaznicu po simboličnoj cijeni ili sudjelovati na bilo koji drugi način'', rekao je Branko Tušek, organizator događaja.


Antun Oršolić, predsjednik Futsal akademija Sveti Patrik raduje se susretu s vrhunskim sportašima, ali u prvi plan stavlja cilj cijelog događaja, pomoć onima kojima je to zaista najpotrebnije:

''Prvo želim zahvaliti Branku Filipoviću i Branku Tušeku jer su se odazvali na našu zamolbu da ih ugostimo i na taj način pomognemo našim "Golubovima". Sve u svemu, oduševljeni smo kao futsal klub s ovakvim događajima u našoj organizaciji i našem Gradu! Pozivamo sve građane Županje i okolice da se odazovu na ovu izvanrednu sportsku priredbu i uživaju u potezima velikonogometnih i malonogometnih majstora!''

Županjce u petak očekuje festival sporta i demonstracija humanosti i solidarnosti, ali po prvi puta i olimpijski dan! Takve ispite mještani Županje i okolice mnogo su puta dosad položili s odličnim, stoga ne treba sumnjati u uspjeh i ove priredbe, niti u to da će još jednom pobijediti prvenstveno dobro poznata županjska humanost.

 

Program priredbe:

13,00 – dolazak sudionika humanitarno-sportske priredbe u Županju

13,00 – 14,00 – susret s organizatorima humanitarno-sportske priredbe u prostorima restorana ''PATRIČAR'' u Županji

14,00 – 14,30 – prijem kod gradonačelnika Grada Županja

15,00 – 17,00 – posjet Osnovnoj školi Ivana Kozarca Županja

15,30 – sportsko natjecanje u sportskoj dvorani Ivana Kozarca Županja uz sudjelovanje osvajača olimpijskih medalja 

17,00 – 17,30 – susret s članovima Udruge ''Golubovi''

18,00 – 19,00 -  humanitarno božićna malonogometna utakmica ''Humane zvijezde Hrvatske'' i ''Futsal akademija Sveti Partik'' iz Županje (za Udrugu ''Golubovi'') u sportskoj dvorani Gimnazije u Županji

 

 

 

Marija Pastuović

 

 

Hitovi: 1176