USKLADIMO FREKVENCIJE

Srebrni iz Rija

Kategorija: /

Damir Martin, na prvi je dojam, ali i svaki sljedeći pravi slavonski dečko, visok, s osmijehom na licu, spontan i nije ni čudno što je ostao velik neki će reći u porazu, ali slobodno mogu napisati u velikoj pobjedi. Što sportskoj i osvajanju srebra u najtežoj veslačkoj disciplini, u samcu, što ljudskoj, kada je osvojio brojne ljude diljem svijeta, svojom reakcijom nakon izgubljenog zlata.

Slavonac, rodom iz Vukovara i u Županji je bio svoj na svom.

Bio sam 2012. godine, isto ovako nakon Olimpijskih igara, isto ovakvom prigodnom, humanitarnog karaktera. Bili je ljeto, bili smo na nogometnom gradskom stadionu tada. Volim doći bilo gdje, gdje su humanitarne akcije u kojima i inače sudjelujem, jer najvažnije je pomoći drugima.

Teško je povjerovati da se ne sjećate nevjerojatnog fotofiniša, kakav se inače viđa najčešće u atletici, u kojem su Mahe Drysdale iz Novog Zelanda i naš Damir Martin ušli u cilj s istim vremenom. Odlučivale su tisućinke i milimetri, ali odlučio je i naš Damir Martin da će slaviti, jer je dao sve od sebe, što i jest cilj svakog sportaša.

Jesu li se smirile emocije nakon nekoliko mjeseci? Kako sada  gledaš na finale iz kolovoza?

Osjećaji su, mogu reći, jednaki, kao i nakon trke. To su osjećaji ponosa , sreće i zadovoljstva, jer sam tu gdje želim biti, na vrhu.

Što bi mijenjao za jedan milimetar?

Ništa ne bih mijenjao, jer sam to ja, a sebe ne želim mijenjati.

Dolaziš li često u Slavoniju? 

Dolazim, baka mi je tu još  u Vukovaru. Rado dođem, uvijek se najedem čvaraka tako da mogu treninge kvalitetnije odraditi, da se napunim energijom. (Smijeh) :)

Kada ne veslaš, kako voliš provoditi vrijeme?

Sad sam se odmarao mjesec i pol dana, ali naravno u pitanju je bio aktivni odmor. Sa zaručnicom provodim slobodno vrijeme i uživam.

Što ti znači Dunav?

Dunav... Malo preumjetnički zvuči, ali Dunav mi je žila kucavica. Ona je stvorila moj život, jer su se moji roditelji upoznali na Dunavu, preko veslanja. Dunav ima veliku ulogu u stvaranju mog života i u mojoj obitelji, koja je jako vezana za Dunav.

Svjetsko i europsko zlato si osvojio, preostaje još olimpijsko? Tokio 2020.?

Nedostaje to olimpijsko zlato, ali mislim da ne treba stvarati neki pritisak zbog toga. Preda mnom su godine, ovo su mi prve olimpijske igre u samcu. Veslači stasaju tek sa 30 i više godine, meni je 28, tako da mogu reći da naredne Olimpijske igre gledam s veseljem.


Razgovarala: Marija Pastuović

Hitovi: 559